Vitamin penting bagi persediaan kehamilan

7:21 PM Unknown 1 Comments

Terdapat beberapa nutrisi/nutrien/mineral yang penting sebagai persediaan bagi setiap kehamilan wanita. Ianya amat perlu bagi memastikan tahap kesihatan yang baik ibu yang hamil agar bayi mendapat khasiat/zat secukupnya. Kehamilan boleh berlaku tanpa dijangka oleh itu dinasihatkan wanita yang merancang untuk hamil mengamalkan pengambilan vitamin tambahan. Terdapat beberapa jenis vitamin yang amat diperlukan oleh ibu yang ingin hamil.

Pakar juga menasihati wanita hamil mengamalkan multivitamin sewaktu hamil.


1. Folic Acid. 600micrograms sehari.
Folic asid adalah penting dalam perkembangan otak dan saraf bayi yang berlaku dalam trimester pertama kehamilan. Ianya juga dapat mengelakkan kecacatan berlaku seperti neural tube defect.

2. Iron/Zat Besi. 27miligrams sehari.
Zat besi adalah penting kerana ianya komponen utama dalam darah/hemoglobin. Untuk memastikan penghasilan darah yang cukup semasa hamil, wanita perlu mengambil supplemen tambahan yang mengandungi zat besi.

3. Calcium. 1000miligrams sehari.
Calcium adalah penting untuk perkembangan tulang bayi. Bayi akan mengambil zat kalsium dari tulang ibu jika tidak mendapat nutrisi secukupnya. Ini mengakibatkan tulang ibu menjadi rapuh dan gigi juga tidak sihat.

4. Vitamin D. 600IU sehari.
Vitamin D ini dapat menolong penyerapan kalsium yang berkesan.Vitalea merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.- 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas
- 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
- 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
- 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent
- 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
- 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
- 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
- 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga

Testimoni :1 comment:

  1. Harga untuk vitalea ini adalah rm94..wassap untuk harga promosi

    ReplyDelete